Fotó: MTI/Vajda János
Hirdetés

A programban teljesen megújult egy csaknem 240 méteres útszakasz és kicserélték a polgármesteri hivatal teljes villamossági hálózatát. Jutott pénz járdarekonstrukcióra és a Szivárvány óvoda belső parkjának felújítására is, emellett az óvodát modern játszóeszközökkel is felszerelték.

Gyopáros Alpár elmondta: a Magyar falu programot 2018-ban hirdette meg a kormány, célja a kistelepülések elmúlt évtizedekben tapasztalt népességcsökkenésének megállítása, a helyben maradás, a helyi életminőség javítása, a települési fejlesztések támogatása.

A kormánybiztos kiemelten szólt a falusi csokról, az alsóbbrendű utak felújításáról, továbbá a kisebb léptékű falusi fejlesztések támogatásáról.

Bejelentette: kedden pályázatok eredményeit tette közzé a Miniszterelnökség. Az önkormányzati tulajdonban lévő út- és hídépítés, illetve -felújítás, járdaépítés és -felújítás projekt keretében 718 pályázó 10 milliárd forint értékben kezdhet munkához.

Korábban írtuk

Szólt arról is, hogy még lehet jelentkezni orvosi szolgálati lakások fejlesztésére, tanya- és falugondnoki autóbuszok beszerzésére és a Falusi Civil Alap pályázatára is.

A Magyar falu program töretlenül folytatódik – hangoztatta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.