Kásler Miklós közölte, az intézmény fejlesztésére a kormány 2,8 milliárd forintot fordított.

Hirdetés

A kórházban bevezetett robotsebészeti eljárásról elmondta, ez a sebészeti rendszer rendkívül precíz, háromdimenziós beavatkozásokat tesz lehetővé, a kórházban elsősorban az urológiai osztály használja a nagy értékű berendezést.

A családbarát szülészet és az újszülött-, koraszülöttosztály kialakításával kapcsolatban azt mondta, ez a kezdeményezés a kormány legfontosabb céljai közé tartozott, tartozik, hiszen politikájának központi kérdése a családok, a gyermekek és a nemzet jövője.

Kásler Miklós beszámolt arról, hogy megtörtént a kórház energetikai korszerűsítése is, valamint létrehoztak egy egészségfejlesztési irodát, amelynek feladata a térségben élők egészséges életmód felé irányítása, egészségtudatosságának erősítése.

Korábban írtuk

Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő, honvédelmi minisztériumi államtitkár arról beszélt, „ha megvan a kormányzati akarat és a pénz, akkor vannak fejlesztések is”. Ez – mint mondta -, igaz a honvédségre és a birkózásra is.

A kórházi fejlesztésről szólva azt mondta, az Egészséges Budapesti Programban (EBP) a főváros ezen területére eddig 100 milliárd forintos fejlesztési forrás érkezett. Megújult a csepeli Tóth Ilona Szakrendelő és 3,6 milliárd forint értékben orvostechnikai eszközökkel is felszerelték.

Az EBP célja, hogy a központi régióban is – amely kimaradt az európai uniós fejlesztési forrásokból – 21. századi egészségügyi ellátás valósuljon meg – hangoztatta.

Németh Szilárd hangsúlyozta, 2010 előtt 600 milliárd forintot vontak ki az ágazatból, de az Orbán-kormány a gazdaság rendbetétele után megkezdte az egészségügy fejlesztését is.

Azt mondta: Csepelen egy négyalapszakmás kórházat „szüntettek meg egy tollvonással az elvtársak”. Az épületet azonban polgármestersége alatt megmentették – folytatta -, jelentős felújítást végeztek, és ma már rehabilitációs központként működik az intézmény.

A politikus kifejtette, ez az irány csak akkor lesz tartható, ha „olyan kormány marad, mint amilyen most van, Orbán Viktor kormánya”.

Földesi Gyula, Budapest 16. számú választókerületének Fidesz-KDNP-s képviselőjelöltje arról beszélt, hogy a komoly múltra visszatekintő kórházban nem történt olyan léptékű fejlesztés, mint az elmúlt négy évben.

A már említett fejlesztéseken túl kitért az új mentőbejáró megépítésére, a jövőbeli tervek között pedig szót ejtett az új műtéti diagnosztikai központ megépítéséről is.

A politikus kiemelte: nagy különbség van a mostani és a korábbi, baloldali kormányzat között, mert – mint mondta -, 2010 előtt több százzal csökkent a betegágyak száma, míg most fejlesztések történnek.