4 és 20 óra között lezárják a Hősök terét és a Kós Károly sétányt, az Andrássy utat a Hősök tere és az Oktogon között, a Dózsa György utat a Podmaniczky utca és a Városligeti fasor között, és a verseny útvonalát: az Andrássy út-Izabella utca-Podmaniczky utca-Ferdinánd híd-Váci út-Nyugati téri felüljáró-Bajcsy-Zsilinszky út-Alkotmány utca-Honvéd utca-Báthory utca-Vértanúk tere-Garibaldi utca-pesti alsó rakpart-Jászai Mari tér-Margit híd-Lipthay utca-Bem rakpart-Szilágyi Dezső tér-Fő utca-Ponty utca-Szalag utca-Hunyadi János út-budai Vár útvonalat.

Hirdetés

9.30 és 17.30 között a verseny útvonalát érintő utakon a keresztirányú forgalom sem haladhat át. Az Andrássy út-Kodály körönd, a Garibaldi utca-Akadémia utca, valamint a Fő utca-Halász utca csomópontoknál a gyalogosok részére felüljárókat létesítenek, ezzel segítve az átjutást.

Ma a 4-es és a 6-os villamos, valamint az M3-as metrópótló busz folyamatosan közlekedik, de a metrópótlókra a Nyugati pályaudvarnál Kőbánya-Kispest felé a Teréz körúton, a 923-as autóbusz megállójában lehet felszállni.

A 20E autóbuszok a Hősök tere helyett az Ötvenhatosok terén állnak meg, a 30-as, a 30A és a 230-as buszok nem érintik a Benczúr utca és a Hősök tere megállót. A 105-ös és a 178-as autóbuszokat elterelik, a 76-os trolibusz megosztva (a Jászai Mari tér és a Lehel tér, illetve a Keleti pályaudvar és a Károly körút, Astoria között közlekedik, a 70-es és a 78-as trolibuszok a Kossuth Lajos tér helyett az Arany János utca metróállomáshoz mennek, a 73-as trolibusz egész nap nem jár.

Korábban írtuk

A Garibaldi utca, Alkotmány utca lezárása idején, 4 és 20 óra között a 2-es és a 2M villamosok rövidített útvonalon járnak: a Közvágóhíd, illetve a Keleti pályaudvar és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) között, nem érintik a Kossuth Lajos tér, az Országház látogatóközpont és a Jászai Mari tér megállót.

A 15-ös és a 115-ös autóbuszok módosított útvonalon járnak, a 16-os autóbusz nem közlekedik, a 16A és a 116-os autóbuszok pedig a Széll Kálmán tér felől csak a Bécsi kapu térig járnak. A 109-es autóbusz rövidített útvonalon (Óbuda, Bogdáni út és a Margit híd budai hídfője között) közlekedik, nem érinti a Batthyány teret. A 11-es autóbusz a Nagybányai út és a Széll Kálmán tér között jár.

A Giro d’Italia útvonala – a Margit híd és a Garibaldi utca között – érinti a hétvégi rakpartnyitás helyszínét, ezen a szakaszon lezárják az utat.