Tegnap óta a kormányzati Facebook oldal és számos kormánypárti politikus oldalának elérése jelentősen visszaesett, több…

Posted by Dömötör Csaba on Friday, April 9, 2021
Hirdetés

Értetlenül állunk a dolog előtt, mert ennek okairól a Facebook nem adott előzetes tájékoztatást – tudatta.

Nem tudjuk, hogy a jelenség hátterében technikai probléma van, vagy az a már korábban bejelentett szándék, hogy visszaszorítsák a politikai tartalmakat. Az eset mindenesetre felhívja a figyelmünket a közéleti szereplők kiszolgáltatottságára ezen a téren – írta Dömötör Csaba. 

Az elérések csökkentése különösen hátrányos a mostani időszakban, amikor a járvánnyal és az oltásokkal kapcsolatos információ, és a magyarok hiteles tájékoztatása minden másnál fontosabb az online felületeken.

Ha részletesebb tájékoztatást kapunk a Facebooktól, beszámolunk majd róla. Addig is mit tehetünk? – tette fel a kérdést az államtitkár, aki útmutatót is készített, mit tehetünk e jelenség ellen:

Ha nem jelenik meg a hírfolyamotokban bejegyzés a kormánytól vagy a kormánypárti politikustól, akit követtek, állítsátok be kedvencnek. Így remélhetőleg nagyobb eséllyel jelennek majd meg a tartalmak a jövőben.

Adjátok tovább, reméljük, hogy minél több emberhez elér!

1. lépés

Kattints a profilom tetején a kék gomb alatti 3 pontra (…)

2. lépés

Kattints a követési beállításokra

3. lépés

Válaszd ki a Kedvencek pontot

4. lépés

Az értesítéseknél a bejegyzésekre kattintva válaszd a „normál” pontot

5. lépés

Az értesítéseknél a videókra kattintva válaszd a „összes értesítés” pontot

6. lépés

Kattints a Frissítés gombra

Korábban írtuk