Burány Sándor napirend előtti felszólalása a parlamentben #Párbeszéd

Gepostet von Párbeszéd Magyarországért am Montag, 15. Juni 2020
Hirdetés

Burány Sándor (Párbeszéd) azt firtatta napirend előtti felszólalásában: mi az oka annak, hogy a 65 év felettiek és alattiak egyszerre mehetnek uszodába, étterembe, barkácsboltba, de élelmet vagy gyógyszert venni nem.

Azt kérdezte: ha a 65 év felettiek védelme fontos, akkor ezzel miért nem foglalkozik a kormány, és milyen tudományos kutatás alapján fognak dönteni a kérdésben.

Megjegyezte, az operatív törzs az elmúlt napokban „különböző életvezetései tanácsokkal” látta el a polgárokat, legyen szó a portalanításról vagy a téliesített vidéki nyaralók újraindításáról.

Korábban írtuk

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszában azt hangsúlyozta: az operatív törzs munkáját az emberi élet védelme határozza meg, méltatlannak nevezve, amit az ellenzék tett, tesz a védekezésben résztvevőkkel szemben személyes támadásokkal, hazugságokkal, lejárató videókkal.

Hangsúlyozta: a járvány Magyarországon lecsillapodott, a belga, brit vagy spanyol aránynál jóval kevesebben haltak meg.

Mindenki jobban járna akkor, ha a baloldali pártokat rá lehetne kötni egy hazugságvizsgáló készülékre – jelentette ki Korózs Lajos (MSZP) hatásvadásznak nevezett videójával kapcsolatban.

Ez a „kamuvideó” szerinte tökéletesen jellemzi a baloldali pártok elmúlt hónapokban mutatott politikáját, amely „tele volt álhírekkel”.  Hangsúlyozta: a baloldal beáldozza a valóságot, ha hatalmi érdekekről van szó.