Fotó: MTI (archív)
Hirdetés

Négy év alatt, 2015-től 2018-ig 135 355 bevándorlót regisztráltak a magyar hatóságok, méghozzá folyamatosan emelkedő tendenciával. Míg 2016-ban 23 803, 2017-ben már 36 453, 2018-ban pedig 49 312 bevándorlót vett nyilvántartásba a bevándorlási hivatal – ismertette az adatokat az ellenzéki képviselő.

Szilágyi György emlékeztetett arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök korábban azt mondta: ha Magyarország bevándorlóországgá válik, akkor megtorpanás, visszalépés, hanyatlás vár rá; továbbá arról is beszélt, hogy aki szervezi a bevándorlást, az nemzetbiztonsági kockázatot jelent, és ki kell tiltani az országból.

Az ellenzéki képviselő úgy fogalmazott: akkor tehát a kormány és a Fidesz-KDNP „a legnagyobb bevándorlásszervező”, hiszen letelepedési kötvényesek és migráns vendégmunkások tízezreit szabadítja az országra. Mindeközben már több százezer magyar fiatal hagyta el az országot, de a kormány mégsem azzal foglalkozik, hogy visszacsábítsa őket megfelelő bérekkel, munkalehetőségekkel, inkább migráns munkásokat hoz be, amivel az itthoni munkavállalókat sújtja, hiszen alacsonyan tartja a béreket – fűzte hozzá.

Az önkormányzati választásokkal kapcsolatos kérdésre válaszolva Szilágyi György arról beszélt: amikor többen összefognak, mindig lehetnek viták, de az ellenzéknek nincs más lehetősége, mint a kompromisszumokon alapuló közös munka.