Hirdetés

Stummer János (Jobbik) arról beszélt: a vírus hibernálta a migráció problémáját, az európai politikusoknak rövid időn belül kisebb gondja is nagyobb volt, mint hogy ezzel foglalkozzanak.

Ugyanakkor arra figyelmeztetett: az illegális migráció problémája a vírustól függetlenül megmarad. Ezért arra kérte a kormányt, hogy érdemben foglalkozzon ezzel a kérdéssel, ne tekintse az ügyet megoldottnak. Úgy vélte: a kormány nem tudja garantálni a magyar emberek biztonságát, amennyiben hagyja, hogy a megalázó bérek miatt szétszéledjen a rendőri állomány, ha nem tesz semmit a magyar honvédség égető létszámhiánya ügyében, nem ad támogatást az önkormányzatoknak a mezőrségek fenntartásához és nem állítja vissza a határőrséget.

Kontrát Károly belügyi államtitkár leszögezte: Magyarország biztonságos ország, a magyar rendőrök, honvédek segítségével eddig is megvédték az országot az illegális migrációtól, miközben a belbiztonság helyzete is javult.

Korábban írtuk

Kiemelte: az illegális migráció veszélye nem múlt el, közel 130 ezren tartózkodnak a balkáni útvonalon jelenleg is. Az államtitkár felhívta a figyelmet a rendvédelmi dolgozók béremelési programjára és kijelentette: a határvédelemhez és az illegális migráció kezeléséhez szükséges forrásokat a jövő évben is biztosítja a költségvetés.