A Jobbik Magyarországért Mozgalom egy törvényesen működő párt, a Magyar Gárda pedig egy törvényesen működő egyesület. A jogkövető magatartást magára nézve mindkét szervezet kötelezőnek tartja, de egyúttal elvárjuk, hogy mi is gyakorolhassuk olyan demokratikus jogainkat, mint a szólás-, az egyesülés- és a gyülekezés szabadsága – áll a párt közleményében.

December 11-én, kedden elektronikus levélben fordultunk Sólyom László köztársasági elnökhöz, azzal a szándékkal, hogy személyes tárgyalás keretében mutathassuk be a Jobbik és a Magyar Gárda tevékenységét és céljait. A levélre még aznap este válasz érkezett, melyben Kumin Ferenc, a KEH főosztályvezetője közölte, hogy az államfőnek nem áll módjában teljesíteni a kérést. A levelezés teljes egészében megtalálható a www.magyargarda.hu oldalon.

Sajnálattal, de tudomásul vesszük, hogy a köztársasági elnök mindenkivel találkozik, aki időpontot kér, csak velünk nem. Mivel a Magyar Gárda támogatottságát milliós nagyságrendűnek mérték a közvélemény-kutatások, ezt a demokrácia arcul csapásának tartjuk. A köztársasági elnök úgy küzd a diszkrimináció ellen, hogy közben maga diszkriminál?

A nagypolitika szereplői – a köztársasági elnöktől a parlamenti pártokig – fogtak össze ellenünk. Ahogy eddig, úgy ezután is közösen kívánják elhallgatni a cigánybűnözés létezését. A közös cinkosság mellett azonban innentől kezdve közösen viselik a felelősségét és a szégyenét is minden újabb tragédiának, amelynek megakadályozása ellen semmit sem tettek.

Mivel törvényt nem sértettünk, ezért tiszta lelkiismerettel állunk elébe – a valószínűleg ránk váró – jogi vizsgálódásoknak. A Magyar Gárda elszánt céljai megvalósításában, így tevékenységét – potyogjanak akár Kolompár Gyurcsányok is az égből – mindenképpen folytatni fogja – zárul a közlemény.