A Jobbik arra szólítja fel Trócsányi László igazságügyi minisztert, hogy ne lépjen tovább a Fidesz európai parlamenti képviselőjeként Brüsszelbe, hanem idehaza vigye végig a közigazgatási bíróságok személyes ügyeként kezelt létrehozását.

Fotó: MTI, archív

Hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Varga-Damm Andrea, a Jobbik országgyűlési képviselője azt hangsúlyozta, a jövő januárban induló új rendszerben a miniszternek sok feladata lesz, például magyarázatot adni arra, ha esetleg nem jól működik a rendszer. 

Kiemelte: a közigazgatási bíróság új rendszerében „tulajdonképpen a végrehajtó hatalom ellenőrzi a bíráskodást”, miközben ide kerül majdnem minden olyan, a polgárokat érintő ügy, amely közigazgatási szervtől indul, illetve azt érinti, legyen szó a nyugdíj megállapításáról, adatkikérésről, építési vagy kisajátítási ügyekről.

Varga-Damm Andrea szerint mindezekkel pedig sakkban lehet tartani azt, aki „nem elég kormányhű, nem elég Fidesz-hű”.

A Sneider Tamás pártelnök esküvői videójával kapcsolatos kérdésre válaszolva a képviselő azt közölte: ilyen magas párt- és parlamenti tisztség viselőjének senki nem kell, hogy tanácsot adjon, mit tegyen, majd a társadalom eldönti, helyesnek tartja-e a megtett lépéseket. Szerinte élet-halál harcot vívnak a kormányzó pártok, és ennek része, hogy megpróbálják „levadászni” az ellenzék emblematikus alakjait.