Nunkovics Tibor (Jobbik) Orbán Viktor egy 2014-es szaúd-arábiai beszédét idézve felelőtlenségnek nevezte azzal az országba csalogatni multikat, hogy a magyar munkaerő olcsó. Azt kellett volna mondani, hogy adunk minőségi munkaerőt, de ezt keményen meg kell fizetni – mondta.

Hirdetés

Azt kérdezte a kormányfőtől: hajlandó-e azért dolgozni, hogy a magyar emberek Magyarországon megfelelő béreket kapjanak?

Orbán Viktor miniszterelnök válaszában kiemelte: a magyar munkások minősége vetekszik a németekével, ellentétben a fizetésükkel. A kormányfő azt kérte az ellenzéki politikustól, hasonlítsa össze, hogy a korábbi baloldali vezetés idején, valamint 10 év nemzeti kormányzás után hogyan keresnek az emberek.

Ugyanis az elmúlt tíz év kereseteit felfelé induló dinamika jellemezte, és ha továbbra is jobboldali kormánya lesz az országnak, a bérek utolérik azoknak az országoknak a bérszínvonalát, amelyek még előttünk vannak – fogalmazott Orbán Viktor. Hozzátette: nagy lemaradást okozott, hogy 40 évig kommunista béreket kaptak az emberek Magyarországon.

Korábban írtuk