Fotó: shutterstock.com/vchal

A közösségi oldal cenzúrájának ezúttal a PolgárPortál esett áldozatul.Eltüntette a Facebook a PolgárPortál – a magyar civil együttműködés lapjának oldalát, tájékoztatta az olvasókat Nagy Ervin főszerkesztő.

„A PolgárPortál Facebook-oldalát a mai napon határozatlan időre lekapcsolta a Facebook diktatórikusan működő központja. A tiltásnak egyértelműen politikai okai vannak, ugyanis egyetlen közösséget vagy közerkölcsöt sértő tartalmat nem osztottunk meg – és erről előzetesen figyelmeztetést sem kaptunk. Egyszerűen tettük a dolgunkat, mint az elmúlt öt évben minden nap. (Juhász Péterről szóló összes cikkünket feljelentették ugyan, melyeket levettünk, de ez akkor sem elégséges ok arra, hogy egy 19 ezer regisztrált olvasóval rendelkező közéleti hír- és véleményforrást letiltsanak Magyarországon)” – írta Nagy Ervin.

Nem ez az első alkalom az utóbbi időben, hogy egy magyar jobboldali médium áldozatul esik a facebookos cenzúrának, korábban például a 888 járt így, de arra is volt példa, hogy az egyik kormánypárt, a KDNP közösségi oldala vált elérhetetlenné. Utóbbi döntést egy munkatársuk tévedésével indokolták a Facebooknál.

„Csapatunk egy tagja véletlenül eltávolított valamit, amit a Facebookon posztoltál. Hiba történt, amiért őszintén bocsánatot kérünk. Azóta visszaállítottuk a kérdéses tartalmat, ami így láthatóvá vált” – üzente a tavaly nyári eset után a Facebook.

Kezdődik a magyar választási kampány – félő, hogy egyre gyakrabban történhetnek hasonló „hibák”…

Hajrá, PolgárPortál! Hajrá, szólásszabadság!

(demokrata.hu)