Egy héttel ezelőtt indította el immár tizedszer a közmédia a Jónak lenni jó! elnevezésű adománygyűjtő kampányát. A jubiláló karitatív akció kedvezményezettje idén a Regőczi Alapítvány, amelynek missziója, hogy személyre szabott gondoskodást biztosítson a koronavírus-járvány idején árván vagy félárván maradt magyar gyermekek számára – írták.

Hirdetés

Az eltelt egy hét alatt máris bebizonyosodott, hogy óriási összefogásra képesek az emberek, hiszen a 1357-es adományvonalon november 13-ig 10.865.000 forint gyűlt össze.

Az adományvonal továbbra is él: a 1357-es számot tárcsázva, vagy a 1357-es számra küldött sms-sel hívásonként és üzenetenként 500 forinttal lehet támogatni a Covid-árvákat és családjaikat segítő Regőczi István Alapítványt. Emellett az Alapítvány két bankszámlaszámára is várja a segíteni vágyók hozzájárulásait – áll a közleményben.

A karitatív akciót jószolgálati nagykövetként segíti a kétszeres olimpiai, világ- és Európa-bajnok párbajtőrvívó Nagy Tímea és a háromszoros olimpiai, világ- és Európa-bajnok kardvívó Szilágyi Áron. Nagy Tímea az 1993-as esseni világbajnokságon csapatban nyert aranyérme, Szilágyi Áron pedig a tokiói olimpián viselt vívó sisakja felajánlásával járul hozzá a gyűjtéshez. A felajánlott relikviák többsége a Jónak lenni jó! honlapján megvásárolható, néhány különleges tárgyat pedig a december 19-i egész napos műsorfolyam során árverésre bocsátanak – írták.

Korábban írtuk