Májusban és júliusban kerékbilincset helyeztek Szabó Zoltán szocialista képviselő autójára, de a büntetést egyik alkalommal sem fizették be. A kerékbilincset hivatalból szerelték le a Hír Televízió birtokába került ügyészségi dokumentumok szerint. Az egyik hatósági iratban az áll: „a személygépkocsi vonatkozásában bűncselekményt követtek el”.

Szabó Zoltán a főváros VII. kerületében lakik, ahol az önkormányzati parkolóhelyeket a Centrum Kft. üzemelteti. A cégnél tartott házkutatáson előkerültek a Szabó Zoltán autójának megbilincseléséről szóló jegyzőkönyvek másolatai. A „hivatalból megszüntetve” megjegyzést tollal írták rájuk.

A szocialista politikus azt állítja: nem tudta, hogy kocsija a tilosban járt. A hírTV kérdésére válaszolva tagadta, hogy ő intézte el, hogy levették a kerékbilincset az autójáról. „Nem tudom, miről beszél” – fogalmazott Szabó.

Az ügyészségi dokumentumok szerint a közterület-felügyelet telefonja után szerelték le hivatalból a kerékbilincset Szabó Zoltán autójáról.

Szabó Mihály, a Fővárosi Közterület-felügyelet igazgatója a hírTV-nek elmondta: csak speciális estekben lehet leszereltetni a kerékbilincset. Például, ha a kocsi tűzcsap mellett parkol.

A Központi Nyomozó Főügyészség nem kommentál. Hallgat a Centrum Kft. is, pedig az ügyészségi dokumentumok szerint a kft. nyilvántartásában is a „hivatalból leszerelve” megjegyzés szerepel Szabó Zoltán autójának rendszáma mellett.

(hírTV)