A kormánypárti politikus az MTI-hez eljuttatott videoüzenetében közölte, hogy a falusi csok (családi otthonteremtési kedvezmény) továbbra is támogatja a vidéki otthonteremtést. A falusi útalapból 1500 kilométeren újulnak meg mellékutak, és több ezer pályázat segíti a falusi óvodák, iskolák, orvosi rendelők, játszóterek közösségi terek felújítását, hasznos eszközök, erőgépek, buszok beszerzését, boltok üzemeltetését – sorolta.

Hirdetés

A kormány azért hozta létre a Magyar falu programot – tette hozzá -, hogy nőjön a kisebb települések népességmegtartó ereje, a falusi élet pedig minél több embernek legyen vonzó.

Horváth László szerint a baloldali kormányok a mostanival ellentétben faluromboló politikát folytattak, százával zártak be óvodákat, iskolákat, vasúti vonalakat számoltak fel, „végzetesen eladósították” a kisebb településeket is. Akkoriban az is elhangzott – mondta -, hogy a falu mint településforma elavult, a Fidesz viszont értékesnek tartja a falvakat.

A 2022-es költségvetés is bizonyítja, hogy a jelenlegi kormány hisz a falvakban, a Magyar falu program céljában, sikerében – hangsúlyozta a Fidesz szóvivője.

‼️Részletek a Magyar Falu Program 2022-es költségvetéséről‼️Hajrá falvak! 🇭🇺🇭🇺🇭🇺

Posted by Gyopáros Alpár on Sunday, May 30, 2021

A kistelepüléseken élők számíthatnak a kormányra, amely továbbra is kiemelt figyelmet fordít a vidék fejlesztésére – mondta vasárnapi videoüzenetében a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Gyopáros Alpár a kormány közösségi oldalára feltöltött videóban a vidékfejlesztés zászlóshajójának nevezte a Magyar falu programot.

Hozzátette: a kistelepülések fejlesztésére eddig több mint 600 milliárd forint jutott, és a 2022-es költségvetésben is nagy hangsúlyt kap a vidéki Magyarország megerősítése. A falusi útalap 1500 kilométer út felújítását biztosítja, 70 milliárd forintból újulhatnak meg óvodák, iskolák, kultúrházak, orvosi rendelők, faluházak, bővül a falu- és tanyagondnoki szolgáltatás, folytatódik a boltok megmentését segítő program, és fokozott támogatásra számíthatnak a legkisebb falusi vállalkozások is – sorolta.

A kormánybiztos közölte, hogy a falusi csok (családi otthonteremtési kedvezmény) 2022 nyaráig biztosan fennmarad.

Korábban írtuk