Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt, archív, illusztráció
Hirdetés

Azt hangsúlyozta: a multinacionális cégek, a bankok és a az oligarchák helyett a Jobbik a magyar munkavállalókat támogatná, így megszüntetnék a minimálbért vagy ahhoz közeli összeget keresők személyi jövedelemadó-fizetését, az itthon maradás érdekében pedig – lengyel mintára – a 29 éves kornál fiatalabbakat is mentesítenék e közteher alól.

Hozzátette: szükségesnek tartják a korábban elvett cafeteria-elemek visszaadását, valamint azt, hogy – felső értékhatár mellett – kapják meg korábbi fizetésük 80 százalékát azok, akik a koronavírus-járvány miatt kialakult válságban vesztették el állásukat.

Az ellenzéki politikus a jövő védelmének nevezte az állami hétterű bérlakás-építési programot szorgalmazó felvetésüket, amelyben – osztrák mintájú szociális pontrendszer alapján – mihamarabb otthonhoz juthatnak a nehéz helyzetből induló fiatalok, valamint azok, akik nemzetstratégiailag kiemelten fontos ágazatban, így az oktatásban vagy az egészségügyben dolgoznak.

Korábban írtuk

Z. Kárpát Dániel hangsúlyozta: elképzeléseik szerint azzal is támogatnák a fiatalokat, hogy csak a piaci ár felét-harmadát kellene megfizetniük a rendszerbe bevont bérlakásokban.