A kerületben szeptember 26-án indítottak 0-tól 24 óráig tartó közrendvédelmi akciót a rendőrség és a közterület-felügyelet együttműködésével. Ennek célja a közterületi állapotok javítása, a szabálysértések és bűncselekmények visszaszorítása.

Az önkormányzat ismertette: az akcióban elfogottak között voltak olyanok is, akiket 5-6 szerv is körözött különböző bűncselekmények miatt.

Az érintettek között volt, akit maffia-bűncselekményekkel gyanúsítanak, voltak gyilkosok, rablások gyanúsítottjai, hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítottak, továbbá egyéb erőszakos bűncselekmények elkövetői.

Kocsis Máté (Fidesz-KDNP) polgármester az MTI-nek kijelentette: a számok az önkormányzat rendészeti intézkedéseinek helyességét igazolják, ezért az akció tovább folytatódik.

A városrész vezetője arra is kitért: Józsefvárosban pénteken adják át az „Év rendvédelmi munkatársa” kitüntető címeket, amellyel a kerületben szolgálatot teljesítő, kiemelkedő munkát végző rendőröket, tűzoltókat, közterület-felügyelőket ismerik el.

(MTI)