Hirdetés

Kálmán Olga (DK) értékelése szerint a „brutális orbáni megszorító csomag” megnöveli minden magyar család rezsijét, ellehetetlenítve és bizonytalanságba taszítva őket.

A családok többségének nem lesz pénze nyaralni, hiszen csak a strandbelépőkért ezer forinttal többet kell fizetni idén, mint tavaly, egy hosszúhétvége szállásköltsége egy családnak kétszázezer forintba kerül, a Balaton pedig megfizethetetlen.

A kormány valójában csak attól védi meg a magyar családokat, hogy el tudjanak menni nyaralni – hangoztatta.

Kálmán Olga azt kérte a kormánytól, fogadják el a DK javaslatát és adjanak 100 ezer forintot a családoknak, nyugdíjasoknak, kapjanak az emberek 3 hónapra 1000 forintért bérletet a tömegközlekedésre.

Korábban írtuk

Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkára válaszában azt mondta, a DK képviselői a kamu nevű kártyajátékot játszák, hiszen mindig olyasmit állítanak, ami nem igaz. Így nem igaz az sem, hogy a magyar családok nem engedhetik meg maguknak a balatoni nyaralást, a Telex cikke szerint ugyanis nőtt a Balatonon nyaralók száma, a szállássportálok szerint pedig nem 200, hanem 70 ezer forint egy hosszú hétvége szállásköltsége egy családnak. Ugyancsak a Telexre hivatkozva közölte azt is, hogy megnőtt a magyarok utazási kedve és nőtt a nyaralásra fordított összeg is.

Hozzátette: az ellenzéki képviselők hiába próbálják meg mindenért a kormányt hibáztatni, hiszen háborús válság és infláció van szerte a világon.

Viszontválaszában Kálmán Olga azt mondta: a kamu nevű kártyajátékot az egész ország megismerhette az elmúlt 12 évben, csak az Orbán-kormány kormányzásaként és nem kártyajátékként. Az pedig, hogy a magyar családok többet költenek nyaralásra, nem a nyaralási kedv növekedését jelzi, hanem az infláció mértékét.