Fotó: MTI/Balogh Zoltán, szerk.
Hirdetés

Kálmán Olga az Egyenes beszéd című műsorban Tarlós Istvánnal készített, évekkel ezelőtti interjújának megvágott részleteivel kampányol, ám ezek úgy kerültek fel a főpolgármester-jelölt Facebook-oldalára, hogy az ATV logója nem látszik, ráadásul engedélyt sem kértek a csatornától.

Ahogy az Origo írja, nemzetközi jogelv, hogy a televíziós felvételek szerzői jogvédelem alatt állnak, és felhasználásuk kizárólag a jogtulajdonos írásbeli engedélyével és nevének forrásként való megjelölésével lehetséges.

Németh S. Szilárd, a csatorna vezérigazgatója az Origo kérdésére elmondta, hogy Kálmán Olga nem kért és nem is kapott engedélyt az ATV-től arra, hogy felhasználja a televízió felvételét. A vezérigazgató általánosságban kijelentette, hogy

„az ATV képernyőjén megjelenő felvételek a csatorna és nem magánszemélyek tulajdonát képezik, és mindenkitől azt szeretnénk kérni, hogy ezt tartsa tiszteletben.”

A szóban forgó két videó:

Megmondtam Tarlósnak mi jut róla eszembe. Szeretnéd, hogy ősszel végleg elküldjük és többet már eszünkbe se jusson? Akkor kérlek, hogy keresd fel valamelyik szavazóhelyszínt még a hétvégén és szavazz rám az előválasztáson! Helyszínek itt: https://dkp.hu/egyenesenbudapestert/

Gepostet von Kálmán Olga Hivatalos oldala am Samstag, 22. Juni 2019

Tarlós azt mondta nekem, hogy az ő széke nem narancssárga. Na akkor tegyünk róla, hogy ősztől a főpolgármester széke tényleg ne Fidesz színű legyen. Én mindent meg fogok tenni ezért! Most is szükségem van a szavazatodra, hogy ősszel is győzhessünk!Szavazóhelyszínek: https://dkp.hu/egyenesenbudapestert/

Gepostet von Kálmán Olga Hivatalos oldala am Sonntag, 23. Juni 2019

Korábban a Magyarországról elmarasztaló jelentést készítő Judith Sargentini is olyan felvételeket használt, amelyekhez nem kért engedélyt. A felvételek tulajdonosa, az MTVA akkor feljelentést tett.

Az ATV azonban egyelőre nem folyamodna ilyesmihez. Németh S. Szilárd az Indexnek azt mondta,

„szeretnénk elkerülni a peres eljárást, ezért várjuk Kálmán Olga vagy a DK megkeresését. Egyébként a helyzetet súlyosbítja az, hogy ezekbe az ATV-s felvételekbe belenagyítottak, hogy a csatorna logója se látszódjon.”