Fotó: Facebook.com/Demokratikus Koalíció (képernyőfotó)
Hirdetés

Az ellenzéki politikus hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón Budapesten azt mondta: a főpolgármester A nemzet fővárosa című korábbi programjában a lakótelepek rekonstrukcióját ígérte, ezzel szemben engedett a nyomásnak, és a kormány akaratának megfelelően leállította a panelprogramot.

Leszögezte: a panelházakat szigetelni kell és ki kell cserélni a nyílászárókat annak érdekében, hogy „megóvjuk a környezetünket”.

Kálmán Olga szerint Tarlós István nem csak ezt az ígéretét szegte meg. A többi közt azt ígérte, hogy kitakarítják az aluljárókat, a BKV járatain időalapú tarifarendszert, egységes, az egész városra érvényes parkolási rendszert alakítanak ki, kötöttpályás összeköttetést teremtenek a ferihegyi repülőtérrel és növelik a zöldterületek méretét a fővárosban – sorolta a főpolgármesternek tulajdonított ígéreteket a DK-s jelölt, kijelentve: ezen ígéretek egyike sem valósult meg.

Azt mondta: amennyiben főpolgármesterré választják, naponta takarítják majd az aluljárókat és ha kell, megduplázzák az ehhez szükséges összeget. Az egész fővárosra kiterjedő egységes, készpénzmentes parkolást vezetnek be, és az ebből származó bevételeket a közösségi közlekedés fejlesztésére fordítják, illetve légkondicionálót szerelnek a 3-as metró járataira.

„Én arra készülök, hogy ebből a városból egy igazi közösséget teremtsek, hogy legyen jó budapestinek lenni, érezzék azt, hogy van Budapest-tudatunk, szeressünk budapestinek lenni” – fogalmazott Kálmán Olga.

Kérdésre válaszolva közölte, programjának minden pontját gazdasági számítások támasztják alá, vagyis rendelkezésre áll a tervezett intézkedések fedezete.

Demokratikus Koalíció

Kálmán Olga sajtótájékoztatón szembesíti Tarlós Istvánt a jelenlegi főpolgármester be nem váltott ígéreteivel, kövesd élőben!Attól, hogy kormánypárti volt a főpolgármester, semmivel több esélye nem lett a budapestieknek, hogy egy jobb városban éljenek. Mert Orbán Viktorral nem barátkozni kell, hanem megküzdeni vele!Szavazzunk Kálmán Olgára az előválasztáson!Kattints a helyszínekért: https://dkp.hu/egyenesenbudapestert/🇭🇺🇪🇺

Gepostet von Demokratikus Koalíció am Montag, 24. Juni 2019