Fotó: Pesti Srácok (képernyőfotó)
Hirdetés

Oláh Lajos (DK) azt mondta, ha a budapestiek úgy döntenek, hogy a szerdán kezdődő ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztáson induló DK-s jelöltet, Kálmán Olgát támogatják, akkor ősztől vége lesz annak, hogy Budapestnek a kormány diktál és megkezdődik az élhető főváros megteremtése. Hozzátette: Budapest felébredt és ősszel ki fogja vetni magából Tarlós Istvánt.

Szerinte a kormánypártokat soha, egyetlen pillanatra sem érdekelte a főváros, csak saját érdekeik, és azért ültették Tarlós István a főpolgármesteri székbe, hogy minden pontosan úgy történjen, ahogy akarják. A képviselő kevesellte a zöldfelületek nagyságát, bírálta a parkolási rendszert, szóvá tette, hogy nincs a 3-as metrón légkondicionáló: „európai országban állatokat sem hagynak utazni negyven fokban utazni, mint önök a magyarokat a 3-as metrón”.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára úgy válaszolt: a baloldal egyik jelöltje hozta össze azt a „bravúrt”, hogy veszteségesen működteti a parkolást. Ez a kormány építette meg a 4-es metrót és megújítja a zöldfelületeket – sorolta.

Úgy értékelt, a baloldalon nincs változás, megint egymást marják a pozíciókért és ahogy egymással bánnak, ugyanúgy bánnának a fővárossal, az önkormányzatokkal, az országgal. Hiába újak a pártlogók, a szereplők ugyanazok: azok jelentkeznek újra pozíciókért, akik 800 milliárd forintot vontak el az önkormányzatoktól – közölte.

Szóvá tette, hogy a DK-s jelölt volt újságíró az előválasztási vitában azt mondta, nem az a lényeg, mennyit fizetünk a rezsiéért. Ezt kiegészítve a DK adóemelési terveivel egyértelmű, hogy újra összeáll „a megszorításmániás koalíció” – hangoztatta Dömötör Csaba.