A Figyelő információi szerint a HírTV új vezetése megtartotta az állománygyűlést, amelyen bejelentették, milyen változások lesznek a csatornánál. Több műsorvezető távozik, az egyik műsor pedig megszűnik.

Képernyőfotók: Csintalan Sándor Facebook-oldala, Egyenesen, szerk.

Képernyőfotók: Csintalan Sándor Facebook-oldala, Egyenesen, szerk.

Délelőtt 10 óra körül megérkezett Nyerges Zsolt, a HírTV új tulajdonosa a televízió épületéhez. Vele együtt jött a helyszínre Liszkay Gábor, Szikszai Péter, Mentes Katalin, egykori HírTV-s főszerkesztő és Korda Judit, a HírTV egykori vezérigazgatója is. Kálmán Olga is időben megérkezett a helyszínre, az új tulajdonossal közösen lépett be az épületbe – számolt be a gyűlésről a Figyelő.

Az állománygyűlésen elhangzott, hogy az új tulajdonos mellett Liszkay Gábor médiatanácsadó, Korda Judit általános vezérigazgató-helyettes, Répási Bálint vezérigazgató, Szikszai Péter tartalomért felelős vezérhelyettes, Mentes Katalin pedig hírigazgató lesz a csatornánál.

Kálmán Olgát a Figyelő információi szerint menesztették, ami nem meglepő, hiszen gyenge nézettséget produkált Kálmán Olga műsora azalatt a másfél év alatt, ameddig a tévét szolgálta. Gyakran előfordult az Origo szerint, hogy a szintén ellenzéki attitűdű hírtelevízió, az ATV hasonló időben sugárzott, hasonló jellegű beszélgetőműsorát, az Egyenes beszédet Rónai Egonnal közel háromszor annyian nézték.

A Szabadfogás című műsor megszűnik. Csintalan Sándor pedig távozik a csatornától. A műsorvezető korábban élő videóban kesergett a HírTV eladása miatt.