Fotó: Elk rtuk, Facebook
Hirdetés

Kálomista Gábor elmondta: a filmben feldolgozott események 15 évvel ezelőtt történtek, így lehet velük vitatkozni, és azok, akik akkor ezt csinálták, itt élnek velünk.

„Mi a filmmel nem üzenni akarunk, azt szeretnénk, hogy a fiatalabb generáció is megnézze, mi történt akkor. Onnantól rá van bízva, hogy ez egy piros nadrágos, tornacipős, gitározó csávó vagy egy hazaáruló”

– fogalmazott a producer, majd megjegyezte: azt szeretnék, ha a politikai krimi műfaján keresztül kellő hitelességgel ábrázolják a 2006-os eseményeket.

Kálomista Gábor arról is beszélt, hogy a magyar művészfilmes világot áthatja a baloldali narratíva, szerinte viszont meg kellene tisztelni a nézőt azzal, hogy nem így hatnak rá. „Én sosem kérdezem meg attól, akivel együtt dolgozom, hogy kire szavaz, csak az érdekel, hogy jól végzi-e a munkáját” – fogalmazott.

A producer egy korábbi interjújában úgy nyilatkozott: a baloldal minden eszközt bevetett a film ellehetetlenítésének érdekében. A 888-nak adott interjújában Kálomista Gábor megjegyezte: előfordult, hogy azt mondták, pont akkor kezdődik el egy villamosfelújítás vagy átrendezik a teret, de volt olyan intézmény is, amelyik be sem engedte forgatni a stábot, amikor meghallották a film történetét.

„El tudom képzelni, hogy sokaknak fájni fog, de ez akkor is egy film, és ha nem történtek volna meg 2006-ban azok az események, akkor nem lett volna miről forgatni”

– vélekedett.

A MEGAFILM szerkesztőségünkhöz vasárnap eljuttatott közleményéből kiderül, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság döntése alapján megfelel a hazai művészfilmek kritériumainak az Elk*rtuk című film, ugyanis megkapta az ART-mozis besorolást.

Nemcsak a multiplexek, de az ország összes ART-mozija is vetítheti a 2006-os őszödi beszéd kiszivárogtatását és az utána kialakult forradalmi hangulatot feldolgozó politikai krimit. Vagyis az eddigi kifogásokkal ellentétben, az ország összes mozija játszhatja október 21-től az év legjobban várt független magyar politikai krimijét. A közlemény emlékeztet: korábban számos fórumon cikkeztek arról, hogy a budapesti ART-mozik közül csak a Corvin mozi tervezi játszani a filmet, és szóltak cikkek arról is, hogy a multiplexek nem, vagy nagyon alacsony vetítés számmal adják a Megafilm produkcióját.

A Kálomista Gáborral készített interjút a 888.hu oldalán olvashatják.

Korábban írtuk