Visszavonta jelöltségét Bodnár Imre, az MSZP jelöltje, Péterffy Attila pécsi polgármester ügyvédje szombaton, így a megyeszékhelyen a Párbeszéd, az LMP, a Jobbik és immár a szocialisták által is támogatott Mellár Tamás méreti meg magát a baloldali előválasztáson a Momentum és a DK által támogatott Nemes Balázzsal – derül ki a cikkből.

Hirdetés

Az előválasztáson a jelölteknek négyszáz ajánlást kell összegyűjteniük ahhoz, hogy hivatalossá váljon az indulásuk, és a szeptember 18-tól 26-áig tartó első fordulóban rákerüljenek a szavazólapra

– emlékeztet a portál.

„Jó döntés született, ez volt az észszerű megoldás” – így kommentálta a Magyar Nemzetnek Bodnár Imre a visszalépését. Az MSZP-s jelölt azt mondta, jelöltsége a bejelentés idején „még nem volt jogerős, ugyanis folyamatban volt egy fellebbezés”. Az azonban nem derült ki, hogy melyik baloldali párt tiltakozott a jelölése ellen – olvasható a cikkben.

Baranya megye 1. sz. választókerületében a baloldali jelöltállítás többször káoszba fulladt, augusztus 19-én ugyanis még arról szóltak a hírek, hogy Mellár Tamás lép vissza a jelöltségtől Bodnár Imre javára.

Egy helyi sajtóorgánum értesülése szerint Mellár Tamás, a Párbeszéd képviselője ajánlatot kapott az MSZP-től, hogy ha visszalép, akkor befutó helyet kaphat az országos listán

– írják.

Az MSZP és a Párbeszéd eredetileg úgy tervezte, nem indítanak egymás ellen jelölteket a baloldali előválasztáson, július végén a szocialisták azonban mégis bejelentették, hogy Bodnár Imrét regisztrálják a megméretésre abban a körzetben, ahol Mellár Tamás is indul – hívja fel a figyelmet a portál.

A teljes cikk további részletekkel IDE KATTINTVA olvasható.

Korábban írtuk