Hirdetés

Magyarországon keresztül eddig több mint 700 ezer ember menekült el a háború borzalmai elől, akiknek minden segítséget megadunk – ismertette.

Az itt levő gyerekek a kelet-ukrajnai Harkivban közel két hónapot töltöttek pincékben a kialakult harcok miatt. Van köztük olyan, aki maga is szerzett sérüléseket, a belé fúródó repeszek miatt pedig jelenleg is orvosi kezelésre szorul – részletezte.

Távol a szülőktől, távol az otthontól az edzőik és a kísérőik vannak velük. Természetesen minden segítséget megkapnak: szállás, edzés lehetőség, orvosi ellátás vagy éppen a mindennapokhoz szükséges eszközök.

Volt szerencsém beszélgetni az edzőkkel is, akik elmondták, hogy nagyon hálásak azért a segítségért és barátságos fogadtatásáért, amit itt kapnak – számolt be róla Szentkirályi Alexandra.

Korábban írtuk

Ahogy ők, mi is reméljük, hogy Ukrajnában mielőbb béke lesz. A kormány továbbra is a béke pártján áll. Továbbra is folytatjuk azt a humanitárius segítségnyújtást, amiben a kormányzat, a hatóságok, az önkormányzatok, a civil szervezetek és az önkéntesek együtt dolgoznak. Köszönet Kaposvárnak, köszönet a gyerekek elhelyezésében részt vevő megyek jogú városoknak, a karitatív szervezeteknek és az önkénteseknek is! – zárta sorait.