Azokat a tagállamokat, amelyek nem hajlandók végrehajtani a brüsszeli bevándorláspárti politikát, azokat anyagi szempontból is büntetnék – Deutsch Tamás szerint ez a célja annak a javaslatnak, amely lehetővé tenné az uniós pénzek kifizetésének jogállamisághoz kötését, és amelyről csütörtökön szavaznak az Európai Parlamentben. A néppárti EP-képviselő az ECHO TV Napi aktuális című műsorában önkényes beavatkozásnak nevezte a javaslatot. 

Közeledve a májusi EP-választáshoz egyre inkább kapuzárási pánik jellemzi az Európai Parlament tevékenységét – mondta Deutsch Tamás. A kormánypárti politikus hozzátette: egy olyan testületről van szó, ahol többségben vannak a bevándorláspárti politikai erők; az EP minden olyan döntést, amely segíti, támogatja a tömeges, illegális bevándorlást, azt jónak tekinti, míg kritikát fogalmaz meg azon uniós tagállamok döntéseivel kapcsolatban, amelyek a saját polgáraik érdekeit képviselik. 

„Nincs új a nap alatt. Éles küzdelem zajlik a bevándorláspárti és a bevándorlásellenes erők között az Európai Parlamentben is” – jegyezte meg. 

Csütörtökön szavaz az Európai Parlament egy olyan előterjesztésről, amelynek értelmében büntetéssel sújtanák azokat az uniós tagállamokat, amelyek nem követik Brüsszel bevándorláspárti politikáját – hangsúlyozta. Ha elfogadják a javaslatot, akkor felfüggesztik az adott országnak az alapszerződés szerint járó uniós forrásokat. 

A bevándorláspárti brüsszeli politikusok soha nem azt mondták, hogy az a bajuk Magyarországgal, Lengyelországgal, Szlovákiával, hogy nem követik a brüsszeli, bevándorláspárti elképzeléseket, hanem mindig megjelöltek egy európai értéket, amellyel szemben – szerintük – felléptek ezek az országok. 

„Évekig a szolidaritás hiányára hivatkoztak, most a jogállamiság sérelmével vádolják Magyarországot” – közölte.