Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd, archív
Hirdetés

A Somogyi Hírlap értesülései szerint Karácsony Gergely Lamperth Mónikát kérte fel Budapest főjegyzőjének.

Lamperth a rendszerváltozás előtt Kaposváron, a megyei tanács munkatársaként kezdte pályafutását, később az MSZP alapító tagja volt, 1994-ben választották először országgyűlési képviselőnek. Több szocialista-szabad demokrata kormányban is miniszteri posztot töltött be: 2002-től 2006-ig belügyminiszter, 2006-2007-ben önkormányzati és területfejlesztési miniszter, 2007-2008-ban szociális és munkaügyi miniszter. Később volt Gyurcsány Ferenc akkori szocialista pártelnök kabinetfőnöke, illetve az MSZP pártalapítványa, a Táncsics Mihály Alapítvány kuratóriumi elnöke is.

Belügyminiszterként azt is bebizonyította, nem mindig tudja, hogyan illik viselkedni…

Karácsony stábjában mások is kötődnek Gyurcsány Ferenchez és a szocialistákhoz. Gál J. Zoltán Medgyessy Péter miniszterelnök-jelölt szóvivője és kabinetfőnök-helyettese volt, majd kormányának kommunikációjáért is ő felelt, de bukása előtt Medgyessy menesztette. Miután Gyurcsány Ferenc lett a kormányfő, államtitkárként, kabinetfőnökként Gál J. is visszatért. Most ő volt Karácsony kampányának egyik irányítója, és nem lenne meglepetés, ha a városházán is feladatot kapna.

Fotó: MTI/Kovács Attila, archív
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Gál J. Zoltán, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára 2007-ben

Batiz András sokáig az RTL Klub műsorvezetője volt, majd 2004-től a Gyurcsány-kormány szóvivője, az elmúlt hónapokban ő is részt vett a Karácsony-kampányban.