Karácsony Gergely elmondta: a Fővárosi Önkormányzat olyan beruházásokat indított el a kormánnyal közösen a nyári időszakban, amelyek nélkülözhetetlenek a város jövője szempontjából.

Hirdetés

A Lánchíd, a Blaha Lujza tér és a pesti alsó rakpart egy szakaszának felújítása olyan beruházás, amelyet a kormány is rendkívül sürgetett. A kabinet a támogatási szerződésekben világossá tette, ha a beruházások nem kezdődnek meg, akkor a főváros elveszíti az erre szolgáló állami forrásokat – mutatott rá.

Karácsony Gergely arra kérte a budapestieket, „örüljenek annak, hogy a város fejlődik, és legyenek türelmesek”.

A főpolgármester szólt arról is, hogy a koronavírus-járvány megváltoztatta a közlekedési szokásokat, ma sokkal többen ülnek autóba, és sokkal kevesebben választják a közösségi közlekedést,  mint a járvány előtt.

Karácsony Gergely emellett arra kérte a kormányt, hogy azokat a beruházásokat, amelyek nagyon nagy mértékben növelik a belvárosi forgalmat, elsősorban az M0-ás korszerűsítését, sürgősen fejezze be.

Emlékezetes, korábban Karácsony Gergely azt üzente a fővárosi autósoknak, hogy ha nem tetszik nekik a fennálló helyzet, szálljanak ki az autóból és menjenek gyalog!

A főpolgármester kérte az autósok türelmét, és közölte: minden olyan átmeneti intézkedést megtettek, amely segíti a torlódások enyhítését.

Korábban írtuk