Fotó: MTI (archív, illusztráció)
Hirdetés

Karácsony Gergely „őszödi beszéde” két napja került nyilvánosságra, arra kellene mielőbb „épelméjű magyarázatot” adnia, hogy hogyan kell érteni az általa elmondottakat – tette hozzá Kocsis Máté.

Ez az egész ügy újabb bizonyíték arra, hogy Karácsony Gergely teljesen alkalmatlan Budapest vezetésére, hiszen még a saját háza táján sem tud rendet tartani, és teljesen mást mond a nyilvánosság előtt, mint zárt körben – mondta.

Kocsis Máté közölte, nem ez az első eset, amikor Karácsony Gergely ilyen kínos ügyekbe keveredik.

Korábban a saját párttársa rögzítette egy beszélgetésüket, ami szintén kínos helyzetbe hozta – tette hozzá.

Azt mondta, a mostani felvétel még kínosabb: mást mond zárt körben, mint amit a nyilvánosság előtt.

A felvétel szerint azt állítja, hogy őt Tóth Csaba, a zuglói szocialisták elnöke megfenyegette, és a nyilvánosság előtt is őt teszi felelőssé azért, hogy a kerületi parkolási szerződések – amelyeket egyébként aláírt – egy piszkos alku eredménye – közölte Kocsis Máté, megjegyezve: ez ellentmondásos.

Erre fel Tóth Csaba szombaton közzétett egy képet, ahol „felhőtlenül ölelkeznek” Karácsony Gergellyel – mondta a fideszes politikus. Hangsúlyozta: teljesen nyilvánvaló, hogy ezzel a fotóval is becsapják a budapestieket.

Olyan hamis képet állítanak be, mintha felhőtlen lenne a viszony, miközben a kiszivárgott hangfelvételen arról beszél, hogy őt Tóth Csaba, nem is először, megfenyegette – mondta.

Kocsis Máté szerint azért is kínos a felvétel Karácsony Gergely számára, mert két politikustársát, Tüttő Katát és Gy. Németh Erzsébetet gyakorlatilag teljesen alkalmatlannak és reménytelennek, rossz jelöltnek tart. Eközben a választási kampányban, a nyilvánosság előtt őket ajánlja a választók figyelmébe, őket támogatja.

Rossz nézni Karácsony Gergely kínosabbnál kínosabb bukdácsolását, és azt, hogy ezekkel az ügyekkel kapcsolatban egyre szerencsétlenebb magyarázkodásokba gabalyodik. Rossz nézni a „Párbeszéd pancser-polgármesterét” akkor is, amikor egymásnak ellentmondó nyilatkozatait „egyszerű és zavarodott” hazugságokkal próbálja cáfolni – mondta.

„Teljesen világos, hogy Karácsony Gergely már Zugló vezetésére is alkalmatlan volt, és teljesen világos, hogy Budapest vezetésére is az lenne” – fogalmazott Kocsis Máté.