Az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje szerint olyan minisztériumokra van szükség, amelyek az emberek hétköznapi problémáival foglalkoznak.

Fotó: MTI, archív, illusztráció


Fotó: MTI, illusztráció

Karácsony Gergely csütörtöki miskolci sajtótájékoztatóján azt mondta: az Orbán-kormányban nincs egészségügyi, oktatási vagy környezetvédelmi miniszter, azonban két propagandaminiszter is van: Kósa Lajos és Rogán Antal.
    
Szerinte a modern városok program nem egyéb, mint hangzatos jelszó, eddig jószerivel semmi nem valósult meg az ígéretekből. Mindeközben a Fidesz megpróbálja elvenni a levegőt az önkormányzatoktól, központosításra törekszik – tette hozzá, hangoztatva azt, hogy kormányra kerülésük esetén visszaadják a települési önkormányzatoknak döntési jogaikat.
    
Arról is beszélt, hogy céljuk a propaganda minisztériumok megszüntetése is.
    
Varga Laszló, az MSZP Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke ígéretügyi miniszternek nevezte Kósa Lajost. Mint mondta: a Modern városok programjáért felelős tárca nélküli miniszter ezen a héten több olyan tervezett vagy készülő miskolci fejlesztésről beszélt, amelyet már be kellett volna fejezni. Megemlítette egyebek mellett az M30-as autópálya Miskolc és a szlovák határ közötti szakaszának megépítését.
    
Hozzátette: a miskolciaknak járnak a fejlesztések, ez „nem kegy” a kormánytól. Kormányváltáskor az összes, az Orbán-kormány által megígért beruházást megvalósítják – jelentette ki.

(MTI)