Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója, Karácsony Gergely főpolgármester és Tüttő Kata városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes
Hirdetés

A vizsgálatok azt állapították meg, hogy a közbeszerzés során minden a jogszabályoknak megfelelően történt, a nyílt eljárásban a legolcsóbb ajánlat győzött, az Orbán-kormány törvénymódosítása miatt az offshore-háttér nem lehetett kizáró indok – írta a főpolgármester. Hozzátette: ennek ellenére arra utasította a fővárosi cégeket, hogy offshore cégeket a közbeszerzésekből zárjanak ki, „a konkrét ügyben pedig úgy helyes, hogy a BKV nem szerződik ilyen vállalkozással”.

Karácsony Gergely szerint van azonban valami, ami talán ennél is fontosabb: az „én csapatomnak csak megvesztegethetetlen, makulátlan emberek lehetnek a tagjai” – fogalmazott.

Mint írta, nem tiszte megítélni, hogy Tüttő Kata főpolgármester-helyettes milyen kapcsolatban áll gyermekei apjával. „De azt tudom, hogy sem ebben az ügyben, sem más ügyben soha nem képviselt és nem fog képviselni más érdeket, csakis a városét, a budapestiekét. Ő az egyik legegyenesebb, legtisztességesebb, Budapest ügyeiért legelkötelezettebb ember, akit ismerek. Tűzbe teszem érte a kezem” – áll a főpolgármester bejegyzésében.

Fidesz: kezd tragikomédiába fulladni a busztender

Erről Wintermantel Zsolt, a BKK igazgatóságának fideszes tagja beszélt egy szerdán közzétett videóban.

Korábban írtuk