Fotó: MTI/Mohai Balázs
Hirdetés

A főpolgármester megköszönte Varga Ivett többéves munkáját, amelyet a főváros érdekében a Főpolgármesteri Hivatalban, majd a BKK stratégiai igazgatójaként, később vezérigazgatójaként végzett – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Karácsony Gergely sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy „a vezérigazgató asszony a cégvezetői feladatait nem tudta olyan hatékonysággal ellátni, mint amelyet a járványveszély következményeinek enyhítése megkövetel” – írták.

A főpolgármester Fendrik László megbízott vezérigazgatótól elsősorban azt várja, hogy a jelenlegi nehéz pénzügyi körülmények között is biztosítsa a BKK kiegyensúlyozott szervezeti működését, valamint folytassa a budapesti közlekedés fejlesztése érdekében megkezdett munkát – zárul a Főpolgármesteri Hivatal közleménye.

Korábban írtuk

Varga Ivett február elsejétől töltötte be a BKK vezérigazgatói posztját. A közlekedési szakember, aki 2019-től a BKK stratégiai és innovációs igazgatója volt, a Főpolgármesteri Hivatal nyílt pályázatán nyerte el megbízatását. Varga Ivett Nemesdy Ervint váltotta a vezérigazgató poszton.

Varga Ivett elhatárolódott a nevében kiadott főpolgármesteri hivatali nyilatkozattól

Az Origo néhány nappal ezelőtti beszámolója szerint a BKK vezérigazgatója megtiltotta, hogy a nevét használják egy olyan nyilatkozaton, amelyet a Főpolgármesteri Hivatal Draskovics Tibor és Varga Ivett nevében adott ki. A portál szerint tehát azt nem ő írta, és nem is tudott róla.