Fotó: MTI/Mohai Balázs
Hirdetés

A nagyobbik kormánypárt az ellenzéki főpolgármester-jelölt előző napi sajtótájékoztatójára reagált, melyen a politikus arról beszélt: vissza kellene vonni Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettesi megbízatását, a férje ugyanis – aki jelenleg a londoni nagykövet – közös vállalkozást hozott létre a 3-as metróhoz szerelvényeket szállító orosz cégcsoporttal, vagyis üzleti összefonódás van orosz cégek és a magyar kormányzat, illetve a főváros között.

A Fidesz azt írta: Karácsony Gergely „eltévesztette a házszámot”: nem a Főpolgármesteri Hivatalban kell keresnie a metrókorrupciós ügyek felelőseit, hanem a saját szövetségesei körében. A 4-es metró beruházás – mint írták – „Magyarország történetének legnagyobb korrupciós ügye, ami látlelete a szocialista-szabaddemokrata városvezetésnek”.

A kormánypárt szerint Karácsony Gergelynek az alaptalan vádaskodás helyett inkább a saját botrányait kellene tisztáznia. „Válaszoljon végre arra, hogyan fordulhat elő, hogy öt év alatt leamortizálta Zuglót, csődközelbe vitte a költségvetést, adósságrendezési eljárásoknak teszi ki a kerületet és számolatlanul hagyja elfolyni a pénzt a parkoláson keresztül!” Miért tagadta le, hogy újabb parkolási szerződést kötött és miért rejtegeti a közérdekű adatokat, s miként lehet, hogy mindenkit becsapott a Pillangó park beruházásban és színlelt szerződésekkel ügyeskedett a sport kft.-nél? – tette fel a kérdést a Fidesz, amely szerint ezek az ügyek Karácsony Gergely alkalmatlanságának egyértelmű bizonyítékai.