Fotó: MTI/Máthé Zoltán, archív
Hirdetés

Az ellenzéki portálhoz méltó címmel – Ha van valami, ami felbasz, akkor ez az – jelent meg interjú az Indexen Karácsony Gergellyel. Ebben a magát legesélyesebbnek tartó főpolgármester-jelölt – mint ismert, rajta kívül Berki Krisztián és Puzsér Róbert is elindul Tarlós Istvánnal szemben – egyebek mellett azt nyilatkozta: „azzal jönnek, hogy csődbe vittem Zuglót, miközben Tarlós gazdálkodásáról nem szólnak egy szót sem, pedig ő már Óbudát is brutális adóssággal adta át”.

A III. kerületet 2006 óta irányító Bús Balázs levélben kért helyesbítést az Index főszerkesztőjétől.

„Ezzel szemben az igazság az, hogy Tarlós István 2006-ban adósság nélkül adta át a kerületet Bús Balázs polgármesternek. A többi állításának igazságtartalmát nem tiszte firtatni, de elgondolkodtató a fenti cáfolat tudatában, hogy hány tényt hamisít meg a baloldali ellenzék polgármester-jelöltje és vezeti félre ezzel a választókat”

– áll a kerület sajtóosztálya által írt levélben.

Tarlós István is kommentálta egyik kihívójának nyilatkozatát. Úgy fogalmazott: közismert, hogy Óbudát gyakorlatilag adósság nélkül adta át 2006-ban. 

„Sajnálom Karácsonyt. A jelek szerint maradék ítélőképességét is elveszítette. Úgy tűnik, mégis igaza lehet Puzsér Róbertnek. Karácsony nagyjából annyiszor hazudik, ahányszor megszólal.”

Karácsony a 3-as metró ügyében sem mondott igazat – erről bővebben itt írtunk.