Karácsony Gergely közzétette a gazdasági programját, amelyből világosan kirajzolódik, hogy először miért a The Economistnak adott interjút, és csak utána ment le Nyírtassra, hogy kezeit tördelve a magyaroknak is bejelentse: vállalja a miniszterelnök-jelölti „megméretést” – írja a Magyar Nemzet.

Hirdetés

Karácsony Gergely a többi között fájlalja, hogy az Orbán-kormány nem mond igent a globális adóra, amelynek bevezetésével Magyarország elveszítené az előnyét a befektetésekért folytatott adóversenyben.

– A globális adót Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke erőlteti azért, mert Amerikában nem tudják előteremteni az adósságfinanszírozáshoz szükséges pénzt. Ehhez arra van szükségük, hogy a Donald Trump idején csökkentett társasági adót megemeljék. De bocsánat, nekünk ehhez mi közünk? Azért emeljünk adót, azért legyünk versenyképtelenek, mert az amerikai liberálisok annak idején kiengedték az ország cégeit Kínába? Trump visszacsalogatta a vállalkozásokat, most meg Biden ezeket akarja megadóztatni, de ebbe az egész világot bevonná. Ehhez asszisztálna Karácsony Gergely, aki miniszterelnökként lemondana az ország függetlenségének jókora szeletéről – mondta a Magyar Nemzetnek Boros Imre közgazdász.

A miniszterelnöki aspiráns programja a következőt is rögzíti: „A válság nyerteseitől szolidaritást várunk el a válság veszteseivel szemben, ezért a válság időszakára egyszeri szolidaritási adót vetünk ki azokra a nagyvállalatokra, amelyeknek a válság alatt is nőtt a nyereségük.” Azaz: büntetné azokat a cégeket, amelyeket nem viselt meg a válság. Tehát ha a válságot kibírták, akkor egy balliberális kormány előállítja részükre is a válsághelyzetet.

Korábban írtuk

A teljes cikk elolvasható a Magyar Nemzet oldalán, IDE KATTINTVA!