Fotó: MTI/Máthé Zoltán, archív
Hirdetés

Karácsony Gergely a Facebook-oldalán tanulságosnak nevezte Gulyás Gergely sajtótájékoztatóját, és emlékeztetett: szerdán levélben kérte Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy „a kormány ne kommunikáljon a jogszabályokkal ellentétes állításokat a budapestiekre vonatkozó korlátozó intézkedésekről”.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön elismerte, hogy – a kormányszóvivő korábbi állításaival ellentétben – például a budapestiek igenis utazhatnak vidékre, majd hozzátette, hogy „én változtattam meg az álláspontom” – írta a főpolgármester. Hozzátette: úgy tűnik, a korlátlan veszélyhelyzeti kormányfelhatalmazás ellenére „mindenről én tehetek. Sőt, mindenről is.”

Gulyás Gergely csütörtöki online sajtótájékoztatóján azt mondta: meglepve olvasták Karácsony Gergely levelében az együttműködéssel kapcsolatos kritikát. Úgy látják – folytatta a miniszter -, megváltozott a főpolgármester álláspontja, és úgy gondolja, Budapesten is szükséges lenne az élet újraindítása. A miniszter erről azt mondta: a kormány azt várja Karácsony Gergelytől, tegye egyértelművé az álláspontját, és ha a kabinet jól érzékeli a főpolgármester véleményének megváltozását, akkor kész tárgyalni arról, hogy milyen formában, milyen határidővel indítható újra – szigorú menetrend szerint, védelmi intézkedések mellett – az élet Budapesten.

Korábban írtuk