Hacsak ezt nem olvasod végig és változtatsz a beállításaidon.A Facebook úgy döntött, hogy kevesebb politikai tartalmat…

Posted by Karácsony Gergely on Friday, April 9, 2021
Hirdetés

Nem látsz többé Facebookon… Hacsak ezt nem olvasod végig és változtatsz a beállításaidon – fogalmazott az ellenzéki főpolgármester, aki, mint ismeretes, előszeretettel posztolgat a közösségi oldalra.

Karácsony Gergely közlése szerint „ezt a módszert egy ideje a világ számos pontján próbálgatják, úgy tűnik, immáron Magyarországon is”.

Hozzátette: eddig egy átlagos bejegyzése 150-250 ezer magyar facebookoshoz jutott el, de csütörtök óta ez a szám a töredékére csökkent, pár tízezerre.

A főpolgármester úgy okoskodott, hogy „a változtatás hivatalos kormányzati oldalakra nem vonatkozik, így például Magyarország Kormánya Facebook-oldal továbbra is akár több százezer magyar embert érhet majd el egy-egy poszttal”. Ezzel szemben Dömötör Csaba tudatta, a kormánypárti oldalak elérése jelentősen csökkent.

Korábban írtuk

Tegnap óta a kormányzati Facebook-oldal és számos kormánypárti politikus oldalának elérése jelentősen visszaesett, több esetben a töredékére. Ez az én oldalamra is igaz

írta Dömötör Csaba.

Karácsony Gergely meglátása szerint „ilyen az, amikor egy óriáscég, mindenféle következmény nélkül, egy algoritmus tekerésével szól bele választások kimenetelébe, országok sorsába”.