Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt (szerk.)
Hirdetés

A gyorselemzésben – amely a hangfelvétel megjelenése után, csütörtökön készült – az olvasható: mindez egy újabb bizonyíték arra, hogy a baloldal sem az ország, sem egy város vezetésére nem alkalmas, a színfalak mögött sosem látott feszültség van köztük.

Az elemzés, amely a hangfelvételen hallottakat Karácsony Gergely „őszödi beszédeként” értékeli, emlékeztet: már régóta tudni lehetett, hogy Zuglóban Karácsony Gergely és az MSZP között igen éles konfliktusok vannak.

Ugyanakkor a mostani hangfelvétel egy újabb fordulatot jelent – írják -, hiszen az ellenzéki főpolgármester-jelölt szerint a családját is megfenyegette a szocialisták helyi vezetője, Tóth Csaba.

Az elemzés felteszi a kérdést: Karácsony Gergely hogyan tudja ezek után tovább folytatni a kampányát, hiszen elviekben azokkal a szocialistákkal kell együttműködnie mind a kampányban mind azután, akik a családját fenyegetik, illetve elképesztőbbnél elképesztőbb maffiamódszereket alkalmaznak a fővárosban.

Hogyan tud például a DK-sok szemébe nézni az után a mondat után, hogy „az a veszély nem fenyeget, hogy a XVII. kerületben Gy. Németh Erzsébet megnyeri a választást.”?

Az elemzés szerint Karácsony Gergely azt mondja ki, hogy „a baloldal hazudik, jobban gyűlölik egymást, mint a kormánypártokat és még a maffiamódszerektől sem riadnak vissza”

Hogyan tudná így Budapestet irányítani, hiszen még a sajátjai is gyűlölik, el akarják lehetetleníteni – mutat rá az intézet.