Április 27-től kötelező az arc eltakarása

Április 27-től, ahogy a BKK járatain, úgy az üzletekben, boltokban, piacokon, taxikban is kötelező lesz az arc eltakarása.A célunk, hogy megfékezzük a járvány terjedését. Nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy zárt térben veszélyes, ha nem takarjuk el az arcunkat. Ezért lesz kötelező kendő, sál vagy maszk viselése. Döntésünket egyeztettem a kormánnyal is. Tudom, ez egy újabb kényelmetlen intézkedés, de egyben szükséges, mindannyiunk érdekében, ezért kérem az együttműködésüket. Óvjuk meg mások és saját egészségünket is! #Budapest #vigyázzunkegymásra

Gepostet von Karácsony Gergely am Dienstag, 21. April 2020
Hirdetés

A főpolgármester emlékeztetett, már korábban döntöttek arról, hogy április 27-től csak kendővel, maszkkal vagy sállal eltakart arccal lehet majd utazni a tömegközlekedés járatain.

A fővárosi operatív törzs kedd döntött arról, hogy a budapestiek felé tett együttműködési kérésüket kiterjesztik – közölte.

Karácsony Gergely hangsúlyozta: a döntéseiket az a cél vezeti, hogy megfékezzék a járvány terjedését. Nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy zárt térben veszélyes, ha nem takarjuk el az arcunkat, ezért lesz kötelező kendő, sál vagy maszk viselése – mondta.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében tudatta, hogy a héten, és az elrendelését követő első napokban a BKK munkatársai 60 ezer egészségügyi maszkot osztanak szét ingyenesen több kiemelt fővárosi csomópontban. A kezdeményezéshez a Magyar Református Szeretetszolgálat is csatlakozik, és első körben 5 ezer, majd később további 25 ezer maszkot adnak térítésmentesen a közösségi közlekedést használóknak – közölték.