Fotó: Telex (képernyőkép)
Hirdetés

Amellett, hogy a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjének az országvezetői képességeivel kapcsolatban eddig is meglévő kérdőjeleket tovább szaporítja a hiányos idegennyelv-tudása, az is felmerült, hogy jogtalanul tevékenykedett adjunktusként. Sőt, azt sem sikerült még megnyugtatóan tisztáznia, hogy jogszerűen szerzett-e diplomát.

Bár a főpolgármester az ellene irányuló „szarcunaminak” nevezte ezeknek a számára kellemetlen ügyeknek a felemlegetését, arra egyáltalán nem tért ki, hogyan is fordulhatott elő, hogy a nyilvánosan elérhető életrajzaiban olyan valótlan állítások szerepeltek, hogy doktorátusa és nyelvvizsgája is van – emlékeztet a lap.

Az ellentmondásokról olyan légből kapott állításokkal próbálta elterelni a figyelmet, hogy „a kormányzat legfelsőbb köreiből” megkérdezték tőle, „mit kér” azért, hogy ne induljon az előválasztáson. Erre szavai szerint azt a népmesei választ adta, hogy „ne legyenek ilyen gonoszak”. Saját táborát olyan kifejezésekkel igyekezett felhergelni Karácsony, hogy a kormány „gyilkosként lép fel” vele szemben, illetve, hogy „olyasvalakivel szemben, aki meg akar ölni, muszáj felvenni a kesztyűt”.

A teljes cikk a Magyar Nemzet oldalán olvasható.

Korábban írtuk