Wintermantel Zsolt úgy fogalmazott: Karácsony Gergely alkalmatlanságáról saját maga állított ki levelet, amikor a kormánymegbízotthoz fordult azzal, hogy a főváros képtelen megoldani a hulladék elszállítását.

Hirdetés

Kiemelte: a rendszerváltozás óta nem volt arra példa, hogy egy főpolgármester ne tudta volna ellátni a feladatát, és ne tudta volna megszervezni a hulladékelszállítást. Karácsony Gergely azonban három napon belül felemelte a kezét és megadta magát, mert képtelen megállapodni a saját munkavállalóival – mondta.

A kormánypártok fővárosi frakcióvezetője hangsúlyozta: a törvényt nem arra a helyzetre alkották, „ha egy alkalmatlan vezetés nem tud megegyezni a dolgozóival, és nem tudja ellátni a feladatát”, hanem arra, hogy ha valami extrém dolog történik – például nem sikerül közszolgáltatási szerződést kötni, havária helyzet van, megsemmisül egy telep vagy a kukásautók -, akkor belépjen a katasztrófavédelem.

Wintermantel Zsolt a probléma okai között említette, hogy Karácsony Gergely a fővárosi cégek élére „totálisan alkalmatlan” vezetőket választ. A főpolgármester a „dollárbaloldal” jelöltjét, Mártha Imrét tette a fővárosi megaholding élére, akinek semmi más nem számít, „csak a luxusautók, a luxuskarórák és a luxusutazások” – mondta.

Wintermantel Zsolt azt kérte a főpolgármestertől, hogy vállalja a felelősséget, végezze el a dolgát, állapodjon meg a dolgozókkal, és vigyék el a budapestiek szemetét, mert az elszállítás megszervezéséért ő a felelős.

Korábban írtuk