A főpolgármester szenteltvíztartóval kapcsolatos megnyilatkozása abszolút minősíti őt magát és az egész baloldalt, hiszen „a szív bőségéből szól a száj” – mondta a Vasárnap megkeresésére telefonon Osztie Zoltán atya. Hozzátette: a megnyilatkozást két fontos dolog is jellemzi. Az egyik, hogy Karácsony Gergely számára a valóság irreleváns, hiszen az amit a rádiós beszélgetésben elsorol, „teljesen tudatlan és a valóságot semmibe vevő érvelés” – például a platánokat illetően, amiknek Karácsony szerint a Magyar Zene Háza miatt megszűnik a vízellátása.

Hirdetés

A másik – folytatta a plébános –, hogy aki tudja, milyen állapotban volt korábban volt a Liget beruházásban érintett területe, az tudja azt is, milyen csoda az, ami végül megvalósult. Osztie Zoltán szerint azonban ez Karácsony Gergelyt szemmel láthatóan nem érdekli.

Inkább büszkeséggel kellene, hogy eltöltsön bennünket a több nemzetközi díjjal is elismert épület – tette hozzá –, ám, mint felidézte, a főpolgármester a beruházást ehelyett meg akarta akadályozni. A főpolgármester konkrét, keresztényeket sértő szavaival kapcsolatban kiemelte:

ez a stílus, „ez az idegenszívűség azonos Márki-Zay Péter értékrendjével”.

Korábban írtuk

A további részletekről IDE kattintva a Vasárnap.hu honlapján olvashat.