Fotó: MTI/Bruzák Noémi (szerk.), archív, illusztráció

A kormánypárti politikus közölte, Karácsony Gergely összesen legalább 2,5 milliárd forintot hagyott elveszni azzal, hogy nem megfelelően készítette elő a pályázatokat, szabálytalan felhasználás miatt vissza kellett fizetni a kapott pénzeket, vagy egyszerűen csak elügyetlenkedte az egész projektet.

Példaként említette, hogy a kerület még 2016-ban nyert 100 millió forintot a Mogyoródi sporttelepre, azonban ez szerinte sehol sem tart, Karácsony Gergely pedig el sem ment a határidő-hosszabbításról szóló közgyűlésre.

Rozgonyi Zoltán aláhúzta, elmaradt a patakpart fejlesztése is, amire szintén 100 milliót adott a főváros. A Tér-Köz pályázaton újabb 100 milliót kapott a kerület a Vezér út Egressy és Mogyoródi út közötti szakaszának zöldítésére, azonban ez sem tart sehol – tette hozzá, majd megjegyezte, ebben a projektben ráadásul még plusz 300 milliós kormányzati támogatásra is jogosult lett volna Zugló, de nem pályázott.

Kiemelte, az önkormányzatnak 3 millió forintot kellett visszafizetnie a HungaroControlnak, mert a támogatást nem arra használták fel, amire kapták. Az Örs vezér téri szakrendelő 1 milliárd forintos felújítása pedig már 2017 óta egy komédia – jelentette ki, amit azzal indokolt, hogy bár erről testületi döntés született, azt mégsem sikerült betervezni a költségvetésbe egyik évben sem.

A jelölt szólt arról is, az egymilliárdos Cserei utcai tömbfejlesztés pedig azért esett kútba, mert egyszerűen elhibázták a pályázatot.

Hangsúlyozta, a „Fidesz a garancia arra, hogy ez a jövőben nem így megy”. A kormánypártok szerint ugyanis minden külső forrást meg kell becsülni, hogy Zugló fejlődő és élhető része legyen Budapestnek – tette hozzá Rozgonyi Zoltán.

Rozgonyi Zoltán kérdésre válaszolva nyomatékosította, megválasztása esetén annak a világnak fognak véget vetni, amelyet „Karácsony Gergely szerint is sötét alkuk, fenyegetések” jellemeznek. „Mi egy átlátható, tisztességes és számonkérhető városvezetést valósítunk meg” – jelentette ki.