Mint ismeretes, pénteken kérte fel a Párbeszéd Karácsonyt, legyen a miniszterelnök-jelöltjük az ellenzéki előválasztáson.

Hirdetés
Hazajöttem. Fontos dolgot szeretnék mondani nektek.

Hazajöttem. Fontos dolgot szeretnék mondani nektek.

Posted by Karácsony Gergely on Friday, May 14, 2021

Az élő videós bejelentkezést Medgyessy Péter szónoklatait idézve indította, olyan gondolatokat közkinccsé téve, mint: összetorlódik az idő, és ami korábban távolinak tűnt, az ma közelinek. Sokat gondolkodott, tud-e még többet adni a hazának, mint eddig. Hosszas tipródásának a végén arra jutott, hogy igen.

Karácsony azt mondta: „Magyarország nagy bajban van. Magyarországot egyre kevésbé érezzük a közös hazánknak.”

De ő szeretné Magyarországot újraegyesíteni.

Korábban írtuk

Úgy érzi, neki mindent vinnie kell magával, ami őt azzá tette, ami – derül ki a videóból.

A föld szeretetéről beszélt nyírtassi gyökerei kapcsán, magát faluszélen csavargó, bogarászó, madarászó falusi kisfiúként bemutatva. A miniszterelnök-jelölti indulását bejelentő filmjében édesapja halálát és az élet igazságtalanságait is érintette.

„Az örökkön küzdő magyarokért szeretnék dolgozni, nem az egyszázalékos kiváltságosokért” – mondta Karácsony Gergely, a nullaszázalékos Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje.

A videó végén ígéretet tett, ma még több videóval is megörvendezteti híveit, másfél órával később egy új helyszínről jelentkezik majd, ahol elmondja, mit hoz magával Magyarország újraegyesítését szolgálva.

Karácsony Debrecenben folytatta mai megszakításos, több helyszínes showját.

Nosztalgiázó élménybeszámolója után elmondta, előbb a sokszínű ellenzéket, majd az egész országot is egyesíteni fogja.

Magyarországon újra trónfosztásra van szükség – mondta erőtlen hangon, majd elmondta, videós bejelentkezési sorozatát legközelebb Budapesten folytatja.


Hazugsággal kampányolt Karácsony Gergely

Inkább Gyurcsány Ferencnek adott tanácsokat, amikor a doktori iskoláit kellett volna végeznie

A baloldal miniszterelnök-jelölti pozíciójára készülő Karácsony Gergely a 2018-as választási kampányát hazugsággal indította, valótlanul állította, hogy doktori (PhD) fokozata van. A képzést azóta sem fejezte be, többek között a nyelvvizsga hiánya miatt. Nem ez az első eset, hogy a baloldal lehetséges miniszterelnök-jelöltje nem mond igazat, ugyanis az elmúlt napokban a nyelvtudása miatt volt kénytelen magyarázkodni, amikor azt állította, hogy van nyelvvizsgája, miközben csak egy lektorátusi igazolása van angol nyelvből – írja a Magyar Nemzet.

Hazugsággal indította Karácsony Gergely, 2018-ban az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjeként országgyűlési választási kampányát, amikor a pártja honlapján közzétett bemutatkozásában azt állította, hogy 2007-ben az ELTE ÁJK Politikatudományi Intézetében doktori (PhD) fokozatot szerzett.

A jelenlegi főpolgármester akkor állítását cáfolja, hogy egyrészt csak 2007-ben kezdte meg a tanulmányait az említett intézményben. Másrészt a tudományos fokozat megszerzéséhez két nyelvvizsga is szükséges, azonban a baloldal újfent lehetséges miniszterelnök-jelöltjéről azóta kiderült, hogy nincs egyetlen nyelvvizsgája sem.

A lektorátusi papír ugyanis nem feleltethető meg a klasszikus, államilag elismert középfokú nyelvvizsga-bizonyítványnak, amit az egyetemek szabályzatai kimeneti követelményként előírnak. Karácsony később sem fejezte be a képzést, egyrészt a politikai életben történő feltűnése, másrészt a képzés teljesítéséhez szükséges szigorú nyelvvizsga-követelmények hiánya miatt.

A Magyar Nemzet Karácsony alkalmasságát firtató cikkére válaszul a főpolgármester dühös hangú bejegyzést tett közzé a Facebook-oldalán, amiben a nyelvtudásával kapcsolatos kérdéseket kerülte, helyette viszont beszámolt arról, hogy gyerekkorától kezdődően milyen iskolákba járt.

Karácsony Gergely megerősítette a Magyar Nemzet információját, hogy korábbi, középfokú nyelvvizsgával kapcsolatos sejtetésével szemben mindössze az ELTE Bölcsészettudományi Kar – azóta már megszűnt – idegen nyelvi lektorátusán kapott igazolást arról, hogy angol nyelven beszél, de továbbiakat nem árult el a kérdéses igazolással kapcsolatban.

Az már csak ráadás, hogy a fenti hiányosságok miatt Karácsony adjunktusi pályaíve is több mint furcsa, amivel a Magyar Nemzet szintén részletesen foglalkozott.

Kevéssé ismert tény, de egy másik doktori iskolába is jelentkezett Karácsony, amit szintén nem fejezett be.

Még 2000-ben – miután az ELTE Szociológiai és Szociálpolitikai Intézetében szociológia diplomát szerzett – a Budapesti Corvinus Egyetemen kezdte meg első doktori képzését. Az életrajza szerint 2000 óta rendszeresen publikál a nyomtatott sajtóban, több tucat tanulmánya jelent meg akadémiai folyóiratokban, tanulmánykötetekben, azonban a Corvinusról 2003-ban pont amiatt tanácsolták el, hogy nem teljesítette a tudományos képzés kötelezettségeit. Ennek ellenére Karácsony a Budapesti Corvinus Egyetem politikatudományi intézetének az oktatója lett, először tanársegédi, majd 2008-tól adjunktusi beosztásban, nyelvvizsga és tudományos fokozat nélkül, tehát megelőlegezett bizalomból dolgozhatott az egyetemen.

Karácsony a kérdéses időszak során a Medián közvélemény-kutató intézet kutatásvezetője, majd kutatási igazgatója volt. Ekkor dolgozott a Miniszterelnöki Hivatalnak is, ahol családi cége 2006 és 2009 között több tíz millió forint értékű tanácsadói megbízást kapott a szocialista–szabad demokrata Gyurcsány-kormánytól.

Karácsony Gergely a hét elején annak kapcsán volt kénytelen magyarázkodni, hogy kérdések merültek fel a nyelvtudásával, pontosan annak hiányával kapcsolatban. A baloldal lehetséges miniszterelnök-jelöltje múlt héten a The Economistnak adott interjút tolmács segítségével, amelyben a közte és az Orbán Viktor miniszterelnök közötti testalkatbéli különbségből a politikai képességekre igyekezett következtetni. Karácsony a botrányos „body shaming” után arról kezdett magyarázkodni, hogy milyen különbségek vannak Orbán Viktor és az ő, mint kiderült, nem létező idegennyelv-tudása között.

Magyar Nemzet