Karácsony Gergely állítása szerint, ha ő lesz a kormányfő, akkor a beiktatásakor nem esküszik fel az Alaptörvényre. Az igazságügyi államtitkár szerint minden hivatalba lépésnek feltétele a hivatali eskü letétele, amiről okmányt is alá kell írni.
 


Fotó: MTI, archív

Ha ezt nem teszi meg, akkor olyan formai hiba merülhet fel, amely gyakorlatilag lehetetlenné teszi azt, hogy ellása a feladatait. Völner Pál hozzátette: könnyen mond ilyet az MSZP-P miniszterelnök-jelöltje, reálisan méri fel az esélyeit, hiszen ezzel a problémával valószínűleg nem kell megküzdenie.

Völner Pál Komárom-Esztergom megyében indul egyéni jelöltként, ami a Jobbik közeli iránytű Intézet szerint az „éles körzetek” közé tartozik. A politikus azt mondta, hogy nem szabad lebecsülni az ellenfeleket, de az elmúlt években „kellő támogatást” biztosítottak ennek a választókörzetnek.

Beszélt arról is, hogy az önkormányzatokat 30 milliárdos adósságteher nyomasztotta, amelyet az állam átvállalt.
„Az önkormányzatok önállóak maradtak a gazdálkodásban, az iparűzési- és az építésadó sokat jelent a településeknek. Még a kistelepüléseken is kiegyensúlyozott a pénzügyi helyzet” – szögezte le a politikus.

(Echo TV)

A teljes beszélgetés: