Fotó: MTI/Bruzák Noémi (szerk.), archív, illusztráció
Hirdetés

Üresen maradt Karácsony Gergely széke, ígérete ellenére sem jelent meg péntek reggel az M1 stúdiójában. A főpolgármester-jelöltek külön műsoridőt kaptak, vagyis Karácsony Gergelynek legfeljebb csak a stúdió előterében kellett volna találkoznia Berki Krisztiánnal, illetve Puzsér Róberttel.

Puzsér Róbert reagálni sem akart arra, hogy Karácsony

miattuk mondta le főpolgármester-jelölti interjúját.

Az ellenzék városvezető-jelöltje nem csak televíziós szereplését utasította vissza az utolsó pillanatban. Nem jelent meg a Kossuth Rádióban sem.

Berki Krisztián rádiós és televíziós interjújában is azt mondta: Karácsony Gergely úgy akarja vezetni Budapestet, hogy még

ahhoz sem volt elég bátor, hogy szembenézzen velük.

Berki Krisztián szerint Karácsony Gergely akkor lenne hajlandó interjút adni, ha garanciát kap arra, hogy senki nem lesz a stúdióban.

Karácsony Gergely nem csak politikai ellenfeleit, hanem az újságírókat is igyekszik kerülni mostanában. Csütörtöki sajtótájékoztatójára például a szokásoktól eltérően már meghívót sem kapott az M1. Annak ellenére, hogy a főpolgármester-jelölt szerepléseiről eddig szinte minden alkalommal tájékoztatták a szerkesztőségeket.

Saját közösségi oldalára viszont feltöltött egy videót az akcióról, melyen az látszik, hogy az átlagosnál jóval kevesebb újságíró volt jelen: a felvételen Karácsony mindössze az RTL Klub riporteréhez és egy másik, szivacs nélküli mikrofont tartó újságíróhoz beszélt.