Fotó: MTI, archív, illusztráció
Hirdetés

Bácskai János arra reagált, hogy Karácsony Gergely, a bizottság tagja, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje arról beszélt: a testület szerdai ülésén kiderült, 2018 végétől kezdve gyakorlatilag senki nem ellenőrizte azt, hogy Budapesten valóban megtörténtek-e azok a lépések, amelyek a patkánymentes állapot fenntartásához szükségesek.

„Ma újra bebizonyosodott, hogy a kampányban semmi sem drága” – fogalmazott Bácskai János.

Mint elmondta, semmi értelme nem volt megszavazni Trippon Norbert (MSZP) bizottsági elnök vizsgálóbizottság felállítására vonatkozó javaslatát, hiszen a patkányirtásról szóló szakbizottsági döntéseket ellenszavazat nélkül fogadta el a testület három menetben az elmúlt fél év során. A Közbeszerzési Döntőbiztosság is kimondta, hogy a feladatot jelenleg ellátó cég alkalmas a patkányirtásra, és meg lehet kötni vele a szerződést – mutatott rá Bácskai János.

Emlékeztetett arra, hogy az országos tisztifőorvos arról adott a napokban tájékoztatást, hogy az intenzív patkányirtás a tervezett ütemben halad. A helyi tapasztalatokból és látva a fővárosi állapotokat, azt a következtetés vonja le, hogy a két politikus „hisztériakeltő kísérletei ellenére” az ellenőrzés folyamatos és a lehető legjobb kezekben van – mondta Bácskai János.