Fotó: MTI, shutterstock, szerk.
Hirdetés

A baloldali pártok főpolgármester-jelöltje a fővárosi önkormányzat közbeszerzési bizottságának szerdai üléséről beszámolva arról beszélt: a testület, amelynek tagja, zárt ülésen olyan előterjesztést tárgyalt, amelyben a fővárosi önkormányzat és a fővárosi kormányhivatal bevallotta azt, hogy a kormányhivatal népegészségügyi főosztálya az év vége óta képtelen ellátni a feladatát. Ennek valószínűleg a kormány „ostoba” munkaerő-politikája az oka – jelentette ki.

Karácsony Gergely elmondta, a kormányhivatal 2018 végén jelezte, hogy nem tudja ellátni a népegészségüggyel kapcsolatos feladatait. A kormányhivatalnak kellett volna ellenőriznie, hogy a patkány- és csótánymentesítési munkákat elvégezték-e, de szerdán kimondták: 2018 végétől kezdve gyakorlatilag senki nem ellenőrizte azt, hogy Budapesten valóban megtörténtek-e azok a lépések, amelyek a patkánymentes állapot fenntartásához szükségesek.

„Nem tudjuk azt, hogy Budapesten mekkora problémát jelent a patkányinvázió” – fogalmazott Karácsony Gergely, hozzátéve, a bizottsági ülésen „vallották be”, hogy változtatni kell a szerződéseken a munkák ellenőrzése érdekében.

Az ellenzéki politikus azt mondta, továbbra is súlyos kételyeik vannak, hogy a szükséges munkákat elvégezték-e, tekintettel a lakossági patkányészlelések számára.

Trippon Norbert (MSZP), a közbeszerzési bizottság elnöke arról beszélt, a testületnek azt javasolta, hogy rendkívüli ülés keretében tételesen vizsgálják ki a patkánymentesítésre vonatkozó közbeszerzési eljárás körülményeit, de a fideszes többség ezt elutasította. Ezért a következő napokban megfontolja, hogy bizottsági elnöki jogkörével élve összehívjon-e egy rendkívüli ülést – közölte.

Újabb botrány a patkányirtásban, a fideszes városvezetés eltussolná az ügyet! 🐁🐁👉 Mindenki Budapestért 👉 https://mibu.hu/szolj-be

Gepostet von Karácsony Gergely am Mittwoch, 22. Mai 2019