Hirdetés

A Főhős hétfőn este megmutatta, hogy milyen következményekkel jár, ha valaki minden felkészültség nélkül akar főpolgármester lenni – írja a Hír TV összefoglalója a műsorról. Például az sem szép és követendő cselekedet, hogy Karácsony Gergely időnként trehányan parkol, de az már végképp vicces, ahogy rossz buszra száll, hogy utána Csepelt rossz helyen keresgesse a térképen.

A napnál is világosabb: Karácsony csak turista Budapesten – írja a Hír TV. Bizonytalankodását azonban időnként felváltja a határozottság, ilyenkor nagyon meggyőzően tud nagyon nagy hülyeségeket mondani. Az is megtörtént vele, hogy a baloldal jelöltjeként rácsodálkozott a fővárosra, és előfordult, hogy eltéved a Nemzeti Múzeumot keresve. A Nemzeti Múzeum 1847 óta több kilométerre található a Városligettől – emlékeztetnek.

Az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje zenei jártasságát is megmutatta kampánynyitó rendezvényén. Jó tanítómestere volt, ezt a kampányfogást Gyurcsány Ferenctől már láttuk. Mindenki arra hajt, hogy a választói emlékezet rövid, éppen ezért a Főhős műsorában felidézték Karácsony múltját, hogyan jutott el a zöldektől az MSZP-ig.

2012-ben egy egyetemi fórumon azt mondta, jobban utálja a szocikat, mint a Fideszt. Bevallotta, azért támogatta az együttműködést, hogy „kihúzza a szocik seggéből az összefogást”. Legalább egyszer őszinte volt… Azt sosem tudtuk meg, melyek a jól hangzó ökopolitikai értékek. Csak az ellenzéki káosz látszott.