Az elmúlt tíz év az emberi és a természeti erőforrások kihasználásáról és feléléséről, folyamatos háborúról, egymás és a…

Posted by LMP – Magyarország Zöld Pártja on Saturday, July 31, 2021
Hirdetés

Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke az eseményen azt hangsúlyozta: a zöldek komplex, összefüggő rendszerként tekintenek a társadalomra, a környezetre és a gazdaságra.

A politikus arról beszélt, céljaik közé tartozik élhető településeket, tiszta levegőt, egészséget, békét, nyugalmat biztosítani az embereknek, eközben pedig nemet mondanak minden – akár keletről, akár nyugatról érkező – függőségre, kiszolgáltatottságra, kizsákmányolásra.

Bármilyen szelídek is ezek a célok, nagyon is meg kell küzdenünk értük – jegyezte meg Kanász-Nagy Máté, hozzátéve, az LMP-nek az elmúlt harminc évvel szemben kell alternatívát nyújtania, és a mindennapi konfliktusokba is lelkiismeretesen, bátran beszállva keményen kiállni álláspontja mellett.

A gyökeres zöld fordulat szükségességét hangsúlyozva kiemelte, a növekedési hajsza a bolygónk mellett a lelkünket is megmérgezi. Megjegyezte, az LMP a jövőre felálló kormány „zöld lelkiismerete” akar lenni.

Korábban írtuk

Schmuck Erzsébet, a párt másik társelnöke azt hangoztatta, hogy az utóbbi években Európa-szerte megerősödött a zöld gondolat és az azt képviselő pártok támogatottsága, Magyarországon is nőtt a környezeti érzékenység és tudatosság.

Bebizonyosodott, hogy az eddigi politikák nem tudják kezelni az emberiség előtt álló legnagyobb kihívásokat, így a klímaválságot és az ökológiai válságot – indokolt az ellenzéki politikus.

Szerinte amit ezen a területen 2010 óta a kormányzat tett, az „óriási csapást jelentett hazánk környezetvédelmére, természetvédelmére”, hiszen „a klímaváltozás megfékezése helyett a kormányzat folyamatosan önmagát fényezte”.

Magyarország jövőjéhez zöld út vezet, de ehhez az úthoz egy zöld miniszterelnökre van szükség – jelentette ki, hozzátéve, hogy a posztra Karácsony Gergely az alkalmas személy.

Karácsony Gergely főpolgármester, a párt miniszterelnök-jelöltje – az LMP nevére utalva – arról beszélt, lehet más a politika, ”de most már legyen is más„.

Hangsúlyozta, nemcsak bevinni kell a parlamentbe a zöld politikát, formálni a közéleti gondolkodást, hanem a kormányváltás ügyének és az ország újraegyesítésének élére kell állniuk a zöldeknek.

Hozzátette, a magyar ellenzéknek ”Európa legcinikusabb, leghazugabb és a legtöbb politikai eszközzel, erőforrással rendelkező rendszerét„ kell leváltania, egyszerre kezelve a demokratikus, az ökológiai és a szociális válságot, amelyek közül az utóbbi miatt ”Magyarország ma Európa szegényháza tulajdonképpen„.

Ezt a három válságot nem lehet külön megoldani, ez ugyanaz a válság – jelentette ki, majd arról beszélt, hogy nem néz szembe a kormányzat a valódi gondokkal, hanem csinál helyettük álproblémákat.

Karácsony Gergely fő célnak azt nevezte, hogy ”igazi, a jövőt építő zöld kormányzás„ kövesse a 2022-es kormányváltást.

Az aláírás után a tanácskozás zárt körben folytatta munkáját.

🔴 Élőben kapcsoljuk az LMP kongresszusát, ahol beszédet mond Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt, valamint az LMP – Magyarország Zöld Pártjának két társelnöke, Schmuck Erzsébet és Kanász-Nagy Máté

🔴Élőben kapcsoljuk az LMP kongresszusát, ahol beszédet mond Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt, valamint az LMP – Magyarország Zöld Pártjának két társelnöke, Schmuck Erzsébet és Kanász-Nagy Máté

Posted by LMP – Magyarország Zöld Pártja on Saturday, July 31, 2021