Fotó: MTI, shutterstock, szerk.
Hirdetés

Az MSZP és a Párbeszéd közös főpolgármester-jelöltje a főpolgármesternek szerdán az M1 aktuális csatornának adott interjújára reagált, amelyben Tarlós István arról beszélt: május 8-án elindult a „többletirtás”, a hatóság írásban nyilatkozott, hogy semmiféle egészségügyi vészhelyzet nincs. A főpolgármester utalt arra is, hogy Karácsony Gergely a jelenlegi patkányirtásért felelős cég megbízását bizottsági tagként támogatta.

Karácsony Gergely szerda délutáni Facebook-posztjában azt írta: Tarlós István folyamatosan félrevezeti a budapestieket. Kiemelte: a főpolgármester az interjúban azt állította, hogy „2010-ben magasabb volt a patkányészlelésről szóló bejelentések száma, mint most”. Ezt az állítást – Karácsony Gergely szerint – a főváros saját hivatalos anyaga cáfolja.

Ebből világosan látszik, hogy a patkányok elszaporodása akkor történt, amikor „összeomlott a fővárosi szemétszállítás, nem mellesleg fideszes korrupciógyanús ügyek miatt” – szögezte le a zuglói polgármester, hozzátéve: erre a helyzetre választottak ki egy alkalmatlan céget, amely – „egyre erősebb gyanú szerint – Tarlósék asszisztálásával nem létező referenciákat hazudott magának”.